Perunkirjoitus - neuvonta

Moni haluaa tehdä perunkirjoituksen itse, vaikka tuolloin onkin vaara perintöverotukseen ja erilaisiin oikeuksiin vaikuttavien virheiden tekemisestä. Virheitä tehdään paljon myös sellaisen omaisuuden kohdalla, joka on perinnönjättäjän jälkeen rekisteröitävä toisen nimiin. Tällaisia ovat mm. asunto-osakkeet ja kiinteistöt. Perukirjan virheitä voi olla vaikea korjata jälkikäteen.

Halutessasi voimme tarkastaa perunkirjoitusta varten laatimasi luonnoksen perukirjaksi. Näin voit samalla säästää ja välttää virheitä. Tarkistuttaminen asiantuntijalla kannattaa.

Annamme neuvontaa perunkirjoitusta varten tavanomaista toimeksiantoveloitusta edullisemmin, katso hinnasto yksityisille tai perunkirjoitus palkkio.

Ota yhteyttä!

Miten neuvonta toimii

Perunkirjoitusneuvonta voi tapahtua tapaamisessa, sähköpostitse, puhelimitse tai vaikkapa skype puheluna. Vaihtoehtoja on monia. Voimme tavata luonanne, käyttämissämme neuvottelutiloissa, tai vaikka lähikirjastossa. Miten vain sovitaan.

Neuvonta ei ole rajoitettua vain pääkaupunkiseudulle tai Kirkkonummelle, jossa toimistomme sijaitsee. Voimme antaa sitä muuallekin, tosin silloin tapaaminen ei ehkä onnistu.

Kun otat yhteyttä, anna puhelinnumerosi, niin voimme soittaa sinulle ja sopia tarkemmin yksityiskohdista. Tai voi asiaa hoitaa alkuun sähköpostitsekin.

Teemme kaikkien asiakkaittemme kanssa toimeksiantosopimuksen, jonka voimme toimittaa sinulle yhteydenoton ja alkukeskustelun jälkeen. Toimeksiantosopimus on tärkeä myös sinulle siksi, että sen allekirjoittamisen jälkeen Andoms on sitoutunut vaitioloon asioistasi.

Huomaathan, että alkukeskustelu ei ole vielä neuvontaa, vaan siinä sovitaan tarkemmin, mitä on tarkoitus tehdä. Kuitenkin, jos jo tuolloin sinulla on esitettävänä kysymyksiä, osaamme myöhemmin ehkä paremmin vastata jo asiaa miettineenä.

Toimeksiantosopimus voidaan allekirjoittaa joko kasvotusten, sähköisesti pankkitunnuksilla tai lähettää tavallisella postilla allekirjoitettavaksesi. Mikä parhaiten sinulle sopii. Saat toimeksiantosopimuksen tekemisen jälkeen laskun yhden tunnin palvelusta, joka on vähimmäislaskutuksemme palvelusta.

Sovimme neuvonnan ajankohdan, ja jos mahdollista, kerrot sinua mietyttävät kysymykset. Niihin valmistautuminen säästää aikaasi ja kustannuksiasi, ja helpottaa vastaamista.

Tapaamme sovittuna aikana ja sovitulla tavalla. Käymme läpi kysymyksesi, vastaamme niihin. Halutessasi tarkastamme laatimasi perukirjaluonnoksen. Tapaamme juuri niin pitkään kuin tarvitset ja haluat. Näin voit säädellä kustannuksiasi.

Voimme halutessasi sopia jo etukäteen, että neuvontaan ei käytetä kuin enintään määrittelemäsi aika. Silloin tiedät jo etukäteen, mitä neuvonta maksaa. Toki tässä voi olla haittansa: kaikkea ei ehkä ehditä käsitellä, kun tapaamiselle varattu aika jo päättyy.

Jos palveluun menee enemmän aikaa kuin jo laskutettu yksi tunti, saat laskun siitä osasta neuvonta-aikaa, jota ei ole vielä laskutettu. (Paitsi että tietenkään et saa lisälaskua, jos yhden tunnin enimmäisajasta on sovittu.)

Vielä uudelleen: Jos haluat neuvoja, ota yhteyttä!

Maksuton neuvonta tauolla

Olemme antaneet maksutonta neuvontaa oikeudellisissa asioissa Kirkkonummen kirjastossa vuodesta 2012 lähtien. Tästä neuvonnasta ei ole maksettu eikä saatu mitään korvausta, vaan neuvontaa on annettu täysin vapaaehtoistyönä.

Neuvonnat Kirkkonummen pääkirjastossa jatkuvat, ajanvarauksella. Ajan voit varata Kirkkonummen pääkirjaston info-pisteeltä.

Puhelimitse tai sähköpostitse emme anna maksuttomia neuvoja.

Päivitetty 01.02.2022