Toimintatapamme koronaviruksen vaikutusaikana

Toimintamme jatkuu kuten ennenkin, vaikka koronavirus liikkuu näkymättömänä uhkana.

Otamme vastaan toimeksiantoja koko Suomesta. Pyrimme kuitenkin välttämään sellaisia kohtaamisia, jotka eivät ole välttämättömiä.

Olemme ottaneet jo ennen pandemiaa käyttöön tekniikkaa, jolla on mahdollista siirtää asiakirjoja helposti sähköisesti sekä allekirjoittaa asiakirjoja sähköisesti. Sähköinen allekirjoitus on yhtä pätevä kuin käsin kirjoitettu.

Käytämme myös videoneuvotteluja apuvälineenä. Vaikka et olisi koskaan käyttänyt videoneuvottelua, et tarvitse mitään lisäohjelmistoa neuvotteluun kanssamme.

Toimeksiantosopimus

Suurin osa toimeksiannoistamme alkaa puhelinkeskustelusta. Kun haluat tehdä toimeksiannon tai tiedustella toimeksiannon hinnasta, kannattaa soittaa. Alkukeskustelu ei maksa mitään.

Teemme kaikkien asiakkaittemme kanssa aina toimeksiantosopimuksen. Toimeksiantosopimuksessa sovitaan mitä tehdään ja miten. Toimeksiantosopimus tehdään nyt mieluummin etäsopimuksena.

Etäsopimusta käytettäessä saat sopimusluonnoksen tarkastettavaksesi sähköisesti (tai halutessasi tavallisella postilla). Sähköisesti toimittaminen tarkoittaa, että saat meiltä linkin sähköpostiisi, josta voit ladata sopimusluonnoksen nähtäväksesi. Sopimusluonnokseen tehdään tarvittavat täydennykset asiakastietoihin ja mahdolliset muut muutokset.

Kun toimeksiantosopimus tyydyttää sinua, sopimus allekirjoitetaan sähköisesti erillisessä allekirjoituspalvelussa pankkien tunnistuspalvelua käyttäen.

Tietojen, asiakirjojen ja muun aineiston kerääminen

Toimeksiantosopimuksen solmimisen jälkeen käymme kanssasi lävitse, tarvitaanko toimeksiantoa varten aineistoa sekä mitä aineistoa ja tietoja sinun tilanteessasi täytyy asiaa varten kerätä. Toisinaan tietojen hankkiminen selviää helposti, toisinaan (kuten perunkirjoitusta varten) saat meiltä luettelon kerättävistä tiedoista, ja ohjeet tietojen hankkimiseksi.

Perunkirjoitusta valmisteltaessa voit kerätä tiedot itse, tai antaa meille valtuudet kerätä tiedot puolestasi. Tai sitten keräät osan ja pyydät meitä keräämään loput.

Asiakirjojen toimittaminen

Keräämäsi asiakirjat ja muun aineiston voit joko lähettää meille postitse, tuoda itse (mieluummin lukittuun postilaatikkoon), tai siirtää aineiston helposti omalta tietokoneeltasi Suomessa sijaitsevaan tiedostopalveluumme.

Tilaisuudet

Useat tilaisuudet voidaan hoitaa videoyhteyttä hyödyntäen. Mm. perunkirjoitustilaisuudet on mahdollista hoitaa pääosin videoyhteydellä etänä, kunhan varsinainen perukirjaluonnoksen tekeminen on jo hoidettu.

Kaikki tarvittavat välineet ovat käytettävissämme, ja sinä puolestasi tarvitset vain tietokoneen ja puhelimen.

Testamentin ja edunvalvontavaltakirjan todistaminen

Testamentti ja edunvalvontavaltakirja ovat asiakirjoja, joita ei voi tehdä sähköisesti allekirjoittaen. Niiden allekirjoitus ja todistamisvaatimukset on laadittu suojaamaan asiakirjojen sekä testamentin tekijän tai edunvalvontavaltakirjan antajan tahdon aitoutta. Emme suosittele myöskään perukirjan allekirjoittamista sähköisesti.

Olemme koronaviruspandemian aikana hoitaneet tällaiset yhtä aikaa läsnä olemista vaativat todistamistilanteet joko ulkona, asiakkaan luona asiakkaan ollessa sisällä ja me todistajat ulkona ikkunalasin takana tai siten, että neuvottelutiloissamme lasiseiniä hyväksikäyttäen samassa tilassa on ollut vain yksi henkilö kerrallaan, muut ovat nähneet etäisyyden päästä tapahtuman. Muitakin mahdollisuuksia pitää etäisyys ja hoitaa asia on.

Videoneuvottelut

Käytämme paljon videoneuvotteluja. Sinä et tarvitse kuin aälypuhelimen tai tietokoneen, jossa on kamera. Ohjelmistoksi riittää pelkkä selain (Chrome, Firefox, Microsoft Edge).